Benedikte Zijlstra

Beeldrecht: Laura van der Sleesen; huisfotograaf Meijs & Alink

 

Als de zon schijnt is vaak alles leuker en rooskleuriger. Wij merken dat ook in onze dagelijkse praktijk; mensen zijn blijer, (nog) gezelliger, opener (we hebben echt enorm  interessante gesprekken) en uitermate inspirerend.

Wat is dat toch met die zon?

Onderzoek heeft aangetoond dat zonlicht een directe invloed heeft op ons hormoonstelsel, het maakt namelijk endorfine aan (HET gelukshormoon) waardoor we meer energie hebben maar ook veel meer ontspannen zijn. De zon zorgt er ook voor dat er extra vitamine D wordt aangemaakt, wat weer goed is voor onze gezondheid.

Leuk weetje toch?

Daarom zeggen wij makelaars altijd dat het voorjaar een goede periode is om een woning te koop te zetten. Niet alleen vanwege het feit dat de tuin er mooi bij staat maar dus ook vanwege de invloed van de zon.

Van de week ontmoette ik een interessante dame in een van onze te koop staande woningen die met name geïnteresseerd was of het huis voldeed aan de principes van Feng shui.

Wat een gaaf verhaal, een soort omgevingspsychologie dus.

Voor wie er nog niet bekend mee is: Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die aangeeft hoe de omgeving (je ‘thuis dus)  je geluk en welzijn kan beïnvloeden met als doel de omgeving zo aan te passen dat er een positieve stroming van Chi (levensenergie) wordt gecreëerd.

Een harmonieuze en gezonde leefomgeving waarin je je thuis voelt, dat willen we natuurlijk allemaal.  Ik ben in ieder geval enthousiast en ga mij er in verdiepen. Wie weet, wordt vervolgd.

Benedikte Zijlstra,

Directeur/ Eigenaar van Meijs & Alink NVM Makelaardij en Consultancy 

http://www.meijsenalink.nl